Radioamatør

At være radioamatør er, at have venner over hele verden.

Har jeg taget munden for fuld? Så prøv at spørge en tilfældig radioamatør. Hvis du er meget uheldig, så spørger du en, der ikke kan tilslutte sig udsagnet.

Som radioamatør med sendelicens eller certifikat, som det hedder i dag, har du ret til at anvende sendeudstyr efter visse regler. Regler du har pligt til at kende og som du er blevet stikprøvet i ved certifikatprøven.

Nogle af reglerne er internationalt aftalte regler, andre gælder udelukkende for den region, som Danmark tilhører. Og sidst er der specielle regler, der kun gælder i Danmark. OZ7OU Kurt har bearbejdet den danske bekendtgørelse, så den kun medtager regler der gælder for radioamatører.

Det er Energistyrelsen, der har det danske ansvar for de juridiske regler i Danmark. Læs mere. Du kan også finde oplysninger på EDR’s hjemmeside, som også har links til de internationale organisationer.

Som radioamatør bør du også følge de uskrevne regler, som bl.a. er nævnt Ethics and Operating procedures for the Radio Amateur og her i den danske oversættelse.

Som radioamatør kan du have meget ud af at være medlem af en radioamatørklub. Både socialt og hobby-fagligt. Du kan finde en liste over klubber organiseret under Experimenterende Danske Radioamatører på EDRs hjemmeside og også her. Du kan også have udbytte af at være medlem af landsforeningen EDR.