2017 oktober – december

Godt nytår til alle

Med det endelige resultat for Field Day 2017 ønskes alle i OZ7SKB samt alle vore venner og medamatører et rigtig godt nytår.

,
xxxl

På gensyn den 4. januar.

Festlig afslutning på 2017

Torsdag den 14. december samledes vi omkring 30 XLs, XYLs og OMs til 2017 Juleafslutning.

Formanden OZ8CTH Peter bød velkommen og ridsede kort op, hvad der var sket i 2017. Under skyldig hensyntagen til, at 1/3 af forsamlingen var “påhæng”.

OZ7OX Ole havde traditionen tro luksussmørrebrød med fra Odder. Et par OMs havde ryddet op og fundet et par flasker med klare dråber. Sammen med de medbragte drikkevarer, blev stemningen hurtig god og snakken gik.

 

Under OZ4BMs kyndige vejledning og styring, blev “20krs pakkelegen” gennemført uden synderlig snyd. Til slut kaffe og godter.

 

Vi kan blot konstatere: “Vi gjorde det igen”. En rigtig fornøjelig aften, hvor vore YLs og XYLs fik lejlighed til både at få ansigter på os OMs, men også få en snak med hinanden.

På gensyn den 4. januar.

Så er der igen “JUL I RADIOKLUBBEN”

Torsdag 14. december kl. 19-22.

cq julemand

Tag din kone eller kæreste med, så hun kan se, hvad du laver hver torsdag aften. Medbring selv tallerken, glas, bestik og drikkevarer. Så sørger vi for et par gode stykker smørrebrød. Tag også selv kaffe/te med. For andre end medlemmer er prisen 60 kr pr kuvert. Medbring også en pakke til 20 kr til pakkeleg og tag småkager eller konfekt med til et fælles julebord med godter.

OZ100DVI weekend i “Hønsehuset” OZ5E

Sikken en weekend vi havde i “Hønsehuset” OZ5E!! En hård kerne bestående af OZ8CTH Peter,  OZ7MGJ Michael, OZ1RE Søren og OZ1EDD Kaj, der kørte fra 10:00 til 17:00 begge dage, samt en flok besøgende, OZ4AAL Niels, OZ1LCG Ole, OZ6NT Niels, OZ6KW Thomas , OZ10W Walther, OZ2LC Lars, OZ1XJ Andrew og selvfølgelig OZ1ADL Jan var på kortere eller længere besøg, gennemførte weekenden med et flot resultat: 1005 qso’er og 12 nye lande til OZ100DVI’s logbog.

 

Et rigtigt flot og tilfredsstillende resultat, når vi tænker på, at de fleste er novicer i at styre en pile up.

 

 

Rigtig mange tak til Jan for at give os de fantastiske muligheder. Og tak til alle deltagerne.

Se mange flere billeder på Facebook

Opfølgning på FT8

Torsdag den 7. december lavede OZ1RE en praktisk opfølgning på det tidligere FT8 foredrag.

 

Klik på billedet for at downloade Sørens liste over FT8 ressourcer.

 

Under motorhjelmen på FT8

Sidste torsdag lukkede OZ1QZ John og OZ1JS Jørgen fra Horsens afdelingen op for motorhjelmen til den digitale modulationsform FT8, der på rekordtid er blevet utrolig populær, og som OZ1RE, OZ10W, OZ4AAL og OZ1LCG fra vores egen afdeling allerede er blevet eksperter i. Ved hjælp af en skabelon med kun 13 tegn kan man kommunikere med stationer verden over, selv om de ligger under støjen. FT8 er en oplagt mulighed for den amatør, der kæmper med støjproblemer og i timevis kalder CQ uden at få svar. FT8 kan også bruges til at give et præcist øjebliksbillede af båndforholdene og mulighederne for at køre DX. Tak til John og Jørgen for at åbne et nyt og spændende kapitel inden for amatørradio.

Fra en svunden tid

I afdelingen er vi for tiden i gang med en større oprydning og sortering. Bl.a. fandt vi denne fine cigarkasse med transistorer fra dengang, far var dreng.

Øj øj øj øj!

Torsdag den 16. november oplevede vi med selvsyn, at OZ1ADL Jans beretning sidste torsdag, har hold i virkeligheden. Man kan næsten sige, at antennerne voksede ind i himlen. Og lidt misundelig blev vi da – på den gode måde. Fantastisk, at der findes sådan et sted så tæt på. Og hvor døren er åben.

Desværre fik vi ikke set så meget på antennerne. Mørkt novembervejr og p…e regn. Men deres effektivitet blev til fulde oplevet indendørs.

Mange tak til Jan for to spændende torsdage.

Du kan læse meget mere om Danish Contest Academy her.

“Sig så ikke, at OZ7SKB’s medlemmer ikke er med, hvor det foregår. Løbenr. #4”

Citat: OZ1RE Søren.

Et stort tillykke til Søren Godt gået og et fint oplæg til næste torsdags program.

BREAKING: Så lykkedes det

 

3. oktober 2017. Så lykkedes det også OZ9LD John at komme i luften. Stationen er en Yaesu FT2000 og antennen en 23 meter lang HyEndFed til 80, 40 og 20 meter.  Den første QSO på 40 meter SSB gav 5/9+10 i Bruxelles. Antennen er værd at overveje for amatører med begrænset plads.

Se: www.hyendcompany.nl

Også denne gang assisterede “Ravn & Kaalund” med opsætningen. Vi byder  John velkommen på HF.

Markant bedre

HyEndFed antennen er markant bedre end min vertikale Hustler, fortæller OZ6KW Thomas. I denne uge spændte han en 23 meter lang HyEndFed til 80, 40, 20, 15 og 10 meter ud mellem et par 6 meter høje metalrør. Støjen ligger et par S-grader under Hustler antennen og falder omkring en halv S-grad med jordledning tilkoblet balunen i fødepunktet. Signalerne er ikke kun kraftigere, også Thomas’ egen signalstyrke er steget betydeligt. Tillykke med resultatet, Thomas!

28. oktober 2017

Lørdag den 28. oktober 2017. Så kom også OZ2CBA Frank luften med en endepunktsfødet antenne på loftet. Stationen er en Alinco DX70 transceiver med en MFJ-945E antennetuner. Kl. 16.50 fik Frank 5/9 på 17 meter fra RW3WP.

”Ravn og Kaalund” assisterede med opsætningen. Vi byder Frank velkommen på HF.

Sidste nyt på hjemmesiden

29. oktober

OZ7OX Ole og OZ8CTH Peter har leveret input til en side om antenneanalyse og beregning af impedanstilpasning.
Du finder siden under menupunktet Tips og triks. Eller klik her.

OZ1RE Søren har lagt det officielle resultat af årets Field Day op på vores Facebook. Eller du kan finde den til download på EDR’s hjemmeside.

Så blev vi meget klogere på trådantenner

2. november

OZ4BM Bent afsluttede i aftes sin række af foredrag om uafstemte og afstemte trådantenner, deres egenskaber, deres fordele og ulemper. Mysterierne om SWR og stående bølger er også blevet forklaret. Og til afslutning blev kort fortalt om afstemningskredse.

Du kan finde mere under menupunkt Projekter, Antenner

Tak til Bent for 5 inspirerende og oplysende aftener.

Sådan skal det gøres!!

7. november 2017
Så har OZ9WRH Walther bestået B-certifikatprøven. Efter blot 2 korte opfriskningslektioner, gik Walther i søndags op til prøven på ATF i Odense. Og i dag har han modtaget beviset fra Erhvervsstyrelsen.

Godt klaret Walther. Et stort tillykke.

 

 

 

 

Husk at vi på torsdag (16/11) mødes i “Hønsehuset”

Efter OZ1ADL Jans meget interessante fortælling i torsdags om “Hønsehuset”/Danish Contest Academys tilblivelse og historie, skal vi den kommende torsdag se på herlighederne. Og måske køre en enkelt qso eller to.
Vi ses kl. 19:30 på adressen: Taastrupvej 70, Stjær, 8464 Galten