2015 juli – september

24. juli 2015

Silent key

Klubbens kasserer, OZ1AHL Per Rubak, er pludselig død natten til i dag (24/7 2015). Han efterlader kone, to sønner og to børnebørn.

Per var udpræget familiemenneske og meget stolt, da han omsider blev bedstefar. Dét havde han ventet på i mange år. Han var også meget glad, da den ene af sønnerne flyttede til Hadsten, så at han og Rita kunne hjælpe sønnen og hans familie med stort og småt. Per var i det hele taget et meget hjælpsomt menneske, der havde let til smil og latter. Han havde stor viden inden for vores fælles interesse radio, men han interesserede sig også for opera, astronomi, flyvning, biler og god mad. Han var en erfaren kasserer og til det sidste sikker på hånden, når han skulle lodde SMD komponenter på plads i de konstruktioner, han selv udviklede.

Vi vil savne Per. Ære være hans minde.

Peter OZ8CTH

Juli 2015: Hilsen fra K8OI Jim

Jeg har modtaget en hilsen fra K8IO Jim, som hermed bringes videre til jer alle. Han skriver bl.a.:

“Check out remotehams.com!  I have put one of my Icom IC-7100’s online for hams to use while I figure out how to make a remote station for one of the local radio clubs!  If you download and install the client, you can operate my station here in the US – Please tell your friends they’re welcome to try and use it as wellJ  It’s very good fun!!!”

Tre skærmdumps, der leder dig til K8IO’s station.

RemoteHams1

RemoteHams2

RemoteHams3

 

Se i øvrigt artiklen om RemoteHams i OZ juli.

Var det en ide at stille en af vore klubstationer til rådighed? Vi bestemmer selv, hvem der skal have adgang.

20. august 2015

Ændring i bestyrelsen

På klubmødet den 20. august godkendte de 15 fremmødte enstemmig, at OZ6KK kan indtræde i bestyrelsen indtil næste ordinære generalforsamling som kasserer efter OZ1AHL Per.

 

 

 

22. august 2015

Besøg på B&O museet i Struer lørdag 22/8/2015

Her i 2015 fejrer B&O sit 90 års jubilæum, og i den anledning er der på biblioteket i Struerarrangeret en række foredrag om virksomheden.

oz1lcg-1 oz1lcg-2

Derfor drog 8 – 10 medlemmer d. 22. august til Struer, hvor vi mødtes ved museet.

IMG_96541

Der gav Bent, OZ4BM en spændende gennemgang af de udstillede produkter, lige fra de første 3 og 5 rørs radioer til de sidste nye fjernsyn, og hele tiden krydret med hans personlige oplevelser og erfaringer. Det blev rigtig en tur hen ad nostalgiens hovedgade.

IMG_53151  IMG_80371  IMG_76861

Efter museet var der tid til frokost, som nogen indtog på en dejlig varm og solbeskinnet fortovsrestaurant ved ”Den Glade Pingvin”.

Eftermiddagen startede på biblioteket med et foredrag af tidligere international marketingdirektør Keld Harder, der fortalte om udviklingen fra en lille dansk virksomhed til en international koncern, og med hovedvægten på produktudvikling og markedsføring fra 1960 og frem, hvor der skete store ændringer i organisationen.
Ændringer, der har en stor del af æren for, at Bang og Olufsen, som virksomheden kom til at hedde, overlevede som den eneste ud af 21 skandinaviske radio og TV fabriker.

IMG_01531 oz1lcg-4

I det næste foredrag fortalte Bent om de produkter, der blev udviklet i den periode, og om hvordan man i et samarbejde mellem designere, ingeniører, økonomer og marketing besluttede hvilke produkter, der skulle sættes i produktion.

Bang og Olufsen er naturligvis kendt for sit design, men gennem foredraget blev det klart, at der var et tæt samarbejde mellem teknikere og designere, og at der også blev designet produkter, der kun var mulige på grund af teknikernes ideer og udvikling af nye teknologier.

Begge foredrag var meget spændende og gav et indblik i, hvor kompliceret det er at drive en virksomhed af Bang og Olufsen’s format.

Alt i alt en rigtig spændende tur.

(Tekst OZ6KK Knud Erik, foto OZ8CTH Peter)

5.-6. september 2015

FIELD DAY YDING 2015

IMG_1477 (2)

 

OZ7SKB deltog igen i Field Day. Fra morgenstunden var der lørdag 5/9 travlt hos OZ1IVA Lars, der havde været så venlig at stille sin QTH i Yding til rådighed for en flok entusiaster med kortbølgeradio i blodet. Udsigten fra den højtbeliggende QTH var fantastisk. Det var som at se en stor samling landskabsmalerier, når man vendte blikket 360 grader rundt.

Vi måtte kæmpe i regn og blæst for at få rejst et stort telt og antenner til 20 og 40 meter, men det lykkedes – ikke mindst takket være solidt forarbejde og omhyggelig planlægning fra de to Field Day mestre, OZ1IVA og OZ9MZ Jens. Kl. 15 var vi klar til at gå i luften.

Vi brugte en Elecraft K3 og en Yeasu FT890 tilkoblet en benzingenerator udlånt af en venlig nabo. Vi brugte GRP antenner på 20 0g 40 meter. I løbet af dagen fik antennefarmen selskab af en 80 meter dipol. Om natten blæste den ene halvdel af dipolen ned, men om morgenen var den oppe igen. OZ7SKB/p lod sig ikke slå ud af en smule blæst.

Om lørdagen fik vi besøg af et par kolleger fra OZ6HR Horsens afdelingen. De gik med liv og sjæl op i opgaven og deltog også i aftenens festmåltid. Endnu engang var Lars og hans kone de perfekte værter. Fra først til sidst var forplejningen i særklasse.

Om søndagen klarede vejret op. Da Field Day’en sluttede kl. 15, var der kommet 150 QSO’er i loggen. Alle var enige om, at det havde været en sjov og spændende weekend og den bedst tænkelige start på en ny sæson.

Tekst: OZ8CTH. Foto: Field Day Team Yding.

9xlu4kXegSldog2JGjvP4NgYUSRKbpxvt1lNKFz604I,eZaHLXti3cYyDiiCZ7gFLuLwgok3Kcrd8cBL1HsBusk

Lars
m

Horsens

k

F

IMG_1504 (2)

l

IMG_1502 (2)

IMG_1490 (2)

B

IMG_1492 (2)

 

19. september 2015

IMG_1575 (2)

ARDUINO WORKSHOP

Der var trængsel ved borde og boder, da EDR Horsens lørdag 19/9 i samarbejde med EDR afdelingerne i Fredericia, Silkeborg og Skanderborg afholdt Arduino workshop. Mange var kommet langvejs fra for at udveksle ideer og erfaringer og købe ind hos de to udstillere, Let-elektronik og Softgenie. De annoncerede Arduino foredrag for begyndere blev hurtigt udsolgt,

Der blev trukket lod blandt de solgte Call mærkater, og der var gevinst til mange af de omkring 100 amatører, der denne lørdag eftermiddag havde fundet vej til Horsens, hvor en ny og spændende verden åbnede sig.

Tekst og foto: OZ8CTH

IMG_1570 (2)

IMG_1564 (2)