2017 juli – september

17. august

Billedresultat for regnvejr

Reddet i den 11. time

Den første aften i denne sæson stod 16 mand i silende regn foran en lukket skole. Et opkald til pedellen gav forklaringen – først i den kommende uge er skolen åben for fritidsaktiviteter om aftenen. OZ8WQ reddede imidlertid aftenen ved at åbne sit hjem for de nødstedte. Tak til Andy og XYL for jeres store gæstfrihed.

Formanden OZ8CTH takkede OZ7OX Ole og XYL, der lagde hus til sommerafslutningen. Peter ønskede EDR tillykke med 90-års fødselsdagen og beklagede, at sektionen med afdelingsnyt er forsvundet fra OZ, der heldigvis stadig udkommer i papirform.

Vores Facebook gruppe for OZ7SKB medlemmer fungerer efter hensigten som lynhurtig informationskanal om båndåbninger og sjældne dx stationer. Der er også plads til dig.

Field Day 2-3/9 foregår som tidligere hos OZ1IVA Lars i Østbirk. OZ1RE Søren sørger for tilmeldningsliste og kontakter Silkeborg afdelingen med tilbud om at deltage. Horsens afdelingen har allerede sagt ja tak.

Field Day falder sammen en ny udstilling, der åbner lørdag 2/9 i et loftsrum i Den gamle Bys 1974-kvarter, nemlig et komplet værksted for en radioamatør. I samme weekend begynder i Den gamle By en foredragsrække om udvikling fra transistorradio til apps. Læs mere på http://www.dengamleby.dk/aarets-program/fra-apparater-til-apps/

Året ud markerer vi 100-året for overdragelsen af De Vestindiske Øer til USA. Til dato har vi haft 2381 QSO’er i loggen fordelt på 72 lande, og på qrz.com har der har været over 10.000 look ups, så interessen for projektet har været stor. OZ8CTH foreslog, at vi resten af året aktiverer OZ100DVI den første lørdag i hver måned, så vi får brugt alle vores 5000 QSL kort. Så kom i gang! Det er sjovere end du tror at være pile up bestyrer.

Efter en velfortjent sommerferie genoptager OZ0APT Arnth i dag fredag jobbet som afdelingens frekvensbestyrer på 3748 kHz. Så stil hver dag kl. 17 ind på 3748 kHz og få en snak med andre radioamatører.

14/9 kl. 19 starter OZ4BM Bent sit antennekursus, der strækker sig over 5 torsdage kl. 19-20. Hvis der er interesse for at få bestemte dele af kurset uddybet, vil det kunne ske i foråret. Bent skitserede formålet med kurset og indholdet i det, og blandt aftenens deltagere i Andys dagligstue var der enstemmig tilslutning til projektet. Vi ser frem til et spændende efterår.

24. august

USAAF HF-modtager BC 348

Den 24. august fik vi et veloplagt foredrag af OZ8WQ Andy om den amerikanske HF-flymodtager model BC 348 og meget andet. OZ8CTH Peter havde opfordret Andy til at holde dette foredrag, da Andy jo måtte have alderen til at kende apparatet og flere af de kendte radiopionerer – som f. eks. Ørsted, Volta, Tesla og Marconi. Det kunne være teoretisk muligt med de to sidste, men ….nej.

Både modtagerens placering rent typemæssig i modtagernes udvikling, samt en grundig gennemgang af diagrammer for et par typeforskelle var vi igennem. Også hvilke fly BC 348 mest havde været anvendt i, fik vi at vide.

 

 

 

Vi 16 – 18 tilhørere fik lagt et ekstra lag på både vores radioviden og vores historiske baggrund.

 

 

 

 

Tak for et godt foredrag Andy.

September

Også tillykke til OZ1LCG Ole

Hvor mange klubber med vores størrelse kan prale med at have 2 af disse?

 

Field Day 2. & 3. september

 

Vi var en flok på 10 -20 friske radioamatører, der lidt spredt over de to dage fik en rigtig god fælles oplevelse i “Lones have” (eller Lars’ mark). Som tidligere år, var der besøg fra Horsens afd. på 2 – 4 mand.

 


Søren og Lars havde planlagt slaget, så alt var klar lørdag kl. 15:00 til de første QSO’er. Vi var aktive på 8o, 40 og 20 meter. Lidt CW, lidt FT8 og mest SSB på 3 IC 7300.

 

Lørdag aften holdt vi en “lille” pause til spisning. L&L’s fremragende røde kød med flødekartofler + salat.

 

 

FD sluttede søndag kl. 15:00 og evter en times nedbrydning og oprydning var alle klar til at tage hjem.

I flg. opgørelsen fra Lars, så nåede vi knap så langt, som sidste år.

Operatører: OZ10W, OZ1EDD, OZ1IVA, OZ1JS, OZ1QZ, OZ1RE, OZ6KW, OZ7MGJ, OZ8CTH
Bånd QSO’er Stn/Ant
3,5 MHz CW 0 ICOM7300/DIPOL
3,5 MHz SSB 63
7 MHz CW 8 ICOM7300/GP
7 MHz SSB 71
14 MHz CW 47 ICOM7300/INVERTED V
14 MHz SSB 16
Total: 205

(Men mangler der ikke log for FT8 QSO’erne?)

En stor tak til Lone og Lars for et fremragende værtskab. Vi håber på en gentagelse til næste år.

(Se flere billeder på Facebook)

14. september

14. september 2017: Efter 3 timers vådt arbejde i går med at sætte en G5RV-antenne op, lykkedes det OZ6NT Niels at komme i luften her til morgen. “Ravn & Kaalund” assisterede med det praktiske. Niels vil nok indrømme, at tilløbet har været langt. A-licensen blev taget i 1963. Indtil dato er det blevet til meget få QSOer. Men nu er Niels på. Vi byder ham velkommen på 80, 40 og 20 meter.