2019 oktober – december

Så er det snart Enigma-nu

Fra fredag den 27. september kl. 7:00 til fredag den 11. oktober kl. 23:59 er det Enigma Contest-tid. Alle bånd og alle modes er tilladte. Du kan bruge dit eget call for at samle points til et diplom. Læs mere om reglerne på Enigma Reloaded hjemmesiden. Det gælder om at få så mange qso’er med aktiverende stationer i loggen som muligt. Log med dit eget  call skal du selv indsende.

Støtter du klubben som aktiverende med anvendelse af OZ7SKB Enigma call, så send din log til OZ4KAJ@kajkaalund.dk i ADIformat i ugen efter. Så samler jeg det hele og sender til arrangørerne. Din log skal kun oprettes med OZ7SKB call. Enigma-tilføjelsen er kun for at identificere os som en aktiverende station. 

Mangler du inspiration til, hvad du skal sige, har OZ8CTH Peter følgende forslag:
“OZ7SKB is one of the activating radio clubs in the Enigma Reloaded Event, which will take place on October 12. On that date we will exchange Enigma coded messages in CW with the Italian HQ. Until October 12 we will be active on different bands and in different modes. On OZ7SKB.qrz.com you can find information about how to win an award in the contest leading up to the Enigma Reloaded Event.”


Bemærk:

OZ4BMs aften om målinger på modtagere er udskudt indtil videre. I stedet er OZ8WQ Andy trådt til. Han vil fortælle om sin tid i flyvevåbnet.


Opdater windows 10

Der er kommet en ny stor opdatering til Windows 10. Den bliver ikke installeret automatisk, men skal hentes manuelt.Det skulle være en næsten helt ny Windows 10. Derfor tager opdateringen også en rum tid. Selvfølgelig afhængig af din pc. Jeg har opdateret 2 pcere. Den ene med SSD disk tog vel godt en time. Den anden har taget flere timer. Både download, installation og den første opstart.Så er du advaret. 

En kort vejledning:


OZ7SKB deltager igen i år…

… i det internationale projekt Enigma Reloaded i samarbejde med Bunkermuseet i Skanderborg. Det sker den 12. oktober fra kl. 11.00 til 16.00.

Billedresultat for luftwaffe skanderborg

I ugen op til vil den sædvanlige Enigma Contest blive gennemført. Nærmere info vil følge i klubben. Læs nærmere om eventet her.

Vil du vide mere om teorien bag og opbygningen af Enigmamaskinen, kan du læse her på dansk.

Læs her hvordan du kan bygge din egen Enigma maskine med moderne konponenter.

ALLE er velkomne. Hvis du gerne vil give en hånd med på selve dagen, er du meget velkommen til at gøre det. Vi starter kl. 9.30.