2017 oktober – december

Så er der igen “JUL I RADIOKLUBBEN”

Torsdag 14. december kl. 19-22.

cq julemand

Tag din kone eller kæreste med, så hun kan se, hvad du laver hver torsdag aften. Medbring selv tallerken, glas, bestik og drikkevarer. Så sørger vi for et par gode stykker smørrebrød. Tag også selv kaffe/te med. For andre end medlemmer er prisen 60 kr pr kuvert. Medbring også en pakke til 20 kr til pakkeleg og tag småkager eller konfekt med til et fælles julebord med godter.

 BREAKING: Så lykkedes det

 

3. oktober 2017. Så lykkedes det også OZ9LD John at komme i luften. Stationen er en Yaesu FT2000 og antennen en 23 meter lang HyEndFed til 80, 40 og 20 meter.  Den første QSO på 40 meter SSB gav 5/9+10 i Bruxelles. Antennen er værd at overveje for amatører med begrænset plads.

Se: www.hyendcompany.nl

Også denne gang assisterede “Ravn & Kaalund” med opsætningen. Vi byder  John velkommen på HF.

Markant bedre

HyEndFed antennen er markant bedre end min vertikale Hustler, fortæller OZ6KW Thomas. I denne uge spændte han en 23 meter lang HyEndFed til 80, 40, 20, 15 og 10 meter ud mellem et par 6 meter høje metalrør. Støjen ligger et par S-grader under Hustler antennen og falder omkring en halv S-grad med jordledning tilkoblet balunen i fødepunktet. Signalerne er ikke kun kraftigere, også Thomas’ egen signalstyrke er steget betydeligt. Tillykke med resultatet, Thomas!

28. oktober 2017

Lørdag den 28. oktober 2017. Så kom også OZ2CBA Frank luften med en endepunktsfødet antenne på loftet. Stationen er en Alinco DX70 transceiver med en MFJ-945E antennetuner. Kl. 16.50 fik Frank 5/9 på 17 meter fra RW3WP.

”Ravn og Kaalund” assisterede med opsætningen. Vi byder Frank velkommen på HF.

Sidste nyt på hjemmesiden

29. oktober

OZ7OX Ole og OZ8CTH Peter har leveret input til en side om antenneanalyse og beregning af impedanstilpasning.
Du finder siden under menupunktet Tips og triks. Eller klik her.

OZ1RE Søren har lagt det officielle resultat af årets Field Day op på vores Facebook. Eller du kan finde den til download på EDR’s hjemmeside.

Så blev vi meget klogere på trådantenner

2. november

OZ4BM Bent afsluttede i aftes sin række af foredrag om uafstemte og afstemte trådantenner, deres egenskaber, deres fordele og ulemper. Mysterierne om SWR og stående bølger er også blevet forklaret. Og til afslutning blev kort fortalt om afstemningskredse.

Du kan finde mere under menupunkt Projekter, Antenner

Tak til Bent for 5 inspirerende og oplysende aftener.

Sådan skal det gøres!!

7. november 2017
Så har OZ9WRH Walther bestået B-certifikatprøven. Efter blot 2 korte opfriskningslektioner, gik Walther i søndags op til prøven på ATF i Odense. Og i dag har han modtaget beviset fra Erhvervsstyrelsen.

Godt klaret Walther. Et stort tillykke.

 

 

 

 

Husk at vi på torsdag (16/11) mødes i “Hønsehuset”

Efter OZ1ADL Jans meget interessante fortælling i torsdags om “Hønsehuset”/Danish Contest Academys tilblivelse og historie, skal vi den kommende torsdag se på herlighederne. Og måske køre en enkelt qso eller to.
Vi ses kl. 19:30 på adressen: Taastrupvej 70, Stjær, 8464 Galten